Blog #3 In de praktijk: huisverkoop als oplossing

Verborgen problematiek achter de voordeur

Ruim 1,5 jaar geleden is Woningspot opgericht, als een vastgoedbedrijf dat huiseigenaren de mogelijkheid wil geven om een woning direct en zonder gedoe te verkopen. 

In de praktijk
In deze tijd waarbij woningen op Funda snel en voor hoge prijzen worden verkocht, krijgt wij vaak de vraag waarom huiseigenaren voor een directe verkoop aan Woningspot kiezen en niet wachten op een Funda verkooptraject met een open huis en bezichtigingen. 

Verborgen problematiek
In tegenstelling tot media berichten die de gunstige marktontwikkelingen benoemen, zien wij in de praktijk vaak andere dingen. Achter een groot aantal voordeuren is er sprake van verborgen problemen. De achtergrond van deze problematiek verschilt enorm: van echtscheiding en faillissement tot conflict met een huurder of gemeentelijke aanschrijving. 

Nieuw perspectief
Deze huiseigenaren lopen vaak al geruime tijd met een probleem en zijn toe aan een oplossing en nieuw perspectief. Met Woningspot proberen wij – hand in hand met ons eigen commerciële belang – huiseigenaren daadwerkelijk een structurele oplossing voor de toekomst te bieden. In de afgelopen 1,5 jaar hebben wij tal van huiseigenaren hiermee kunnen helpen en hopen dit in de toekomst te kunnen blijven doen.

Positieve impuls
De woningen die rechtstreeks aan Woningspot worden verkocht, worden vervolgens vaak gerenoveerd en/of verhuurd, waarmee zowel de woning als de buurt qua leefbaarheid en duurzaamheid een positieve impuls krijgt.